2 dl bessenjenever
0,5 liter sinaasappelsap
1 flesrode wijn
1 vanillestokje
'); $ingredients2 = ('2 kaneelstokjes
10 kruidnagels
2 à 3 eetlepels suiker
kaneelpoeder '); $fichier = ('Bisschopswijn_of_bisschopwijn'); $ustensiles = (''); $recette = ('Vul een pan met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, het vanillestokje en de kruidnagels.
Zet het vuur hoog tot het mengsel bijna kookt.
Voeg dan de cognac en de bessenjenever toe, en suiker naar smaak.
Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!).
Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
Zeef vervolgens de drank in een grotere pan.
Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur.
Schenk de bisschopwijn in glazen met een oor.
Strooi wat kaneel over de drank.


'); $suggestions = ('Lekker warm drinken. Past best bij koud weer en de \"zes donkere weken\".
Verhoog het sinterklaasgevoel door er speculaasbrokken bij te serveren.
'); $keywords = ('Bisschops,Bisschopswijn,wijn,bisschopwijn'); $comment = ('Is een variant op het Duitse \"glühwein\"'); $portions = ('6 glazen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = ('Redelijk'); include("../model/model.inc");?>