Stéphane Gaborieau is chef van het restaurant « Le Pergolèse » te Parijs.
Geboren in Cognac. Stéphane ontdekt de natuur, het tafelplezier et het welleven met zijn vader Emile Grolot, die hem van jongsaf de geheimen van de jacht en de visvangst aanleerde.
Op 15 jarige leeftijd gaat hij in de leer in meerdere huizen, met onder andere Pierre Boutine, auteur van het boek: "l'Art culinaire moderne".
Op 17 jaar zet hij zijn vorming voort bij Jacques Manière.
Later voltooit hij zijn culinair weten bij Roger Vergé te Mougins, Christian Willer in Cannes, en Pierre Orsi in Lyon.
In 1993 neemt hij het beheer over van «Les Terrasses de La Villa Florentine», op de hoogten van Lyon. Eén jaar later krijgt zijn eerste ster in de Michelin gids.
In 2004 wordt hij beste werkman van Franrijk uitgeroepen ( Meilleur Ouvrier de France ).
Hij wenste zich in Parijs te vestigen, zijn restaurant heeft nu al één ster, en hij zal alles doen zo door te gaan.
Hij is een kunstminnaar, onvermoeibaar gaat hij op zoek naar meesterwerken die voor voor zijn keuken een bron van inspiratie zijn .

Enkele van zijn recepten:
Cervelle de Canut
Parelhoentjes met Cervelle de Canut
Knolselder en aardappelgratin
In voorbereiding.... '); $keywords = ('recepten,Stephane Gaborieau,Stephane,Gaborieau'); $comment = ('Restaurant
LE PERGOLESE
40, Rue Pergolese
75016 PARIJS
TEL : +32 (0)1 45 00 21 40

'); include("../model/model_article.inc");?>