De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Carpaccio hapjes

Carpaccio hapjes

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: appetizers en borrelhapjes

 
recept carpaccio hapjes

Een lekker borrelhapje dat in Italie zijn inspiratie vindt.  

Ingrediënten:

 

300 g ossenhaas
1 tuiltje basilicum
30 sneetjes stokbrood
50 g geschaafde parmezaan

Voor de pesto:
50 g dennepitten
50 g geraspte parmezaan
4 lookteentjes
Olijfolie

 

Bereiding:

 

Pluk enkele bladeren van het basilicum en hak ze fijn.
Rol het rundvlees erin en plaats onder folie in de diepvries, dit maakt het makkelijker om sneetjes te snijden.
Neem het vlees uit de diepvries en snij het in dunne velletjes; moesten ze te dik zijn, gebruik dan een vleeshamer of een deegrol om ze nog dunner te krijgen.
Smeer 30 sneetjes stokbrood in met pesto.
Leg de schijfjes carpaccio bovenop.
Op smaak brengen met wat peper van de molen.
Bestrooi met enkele parmezaan schijfjes.

Variant:
Doe enkele druppels citroen op het vlees vooraleer in te peperen.

Pesto saus:
Om zelf pesto te bereiden, neem een tuiltje basilicum, 50 g pijnptitten, 50 g geraspte parmezaan, 4 teentjes look en wat olijfolie. Doe alles in de mixer en enkele ogenblikken later is uw pesto klaar.


Suggestie:

Deze kleine carpaccio borrelhapjes koel opdienen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Carpaccio hapjes

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 35 andere recepten voor appetizers en borrelhapjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1038 maal op het scherm sinds 30 December 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google