De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: pretzels

Pretzels

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: gebak

 
recept pretzels

Pretzels of bretzels zouden in Bad Urach, een stadje van Bade-Wurtemberg, geboren zijn. Een bakker die ter dood veroordeelt was, kreeg van de heer een laatste kans. Om hem te vergeven, moest hij een gebak klaarmaken waarin het zonnelicht zich driemaal weerkaatst. De bakker vond de oplossing om zijn vrijheid terug te vinden: de bretzel.  

Ingrediënten:

 

1 pakje rijsmiddel
4 kopjes tarwebloem
1 1/2 kopjes warm water (45 C
1 geklopt ei1 theelepel zout
grof zout om te versieren
1 eetlepel suiker

 

Bereiding:

 

De gist in het lauwe water oplossen.
Suiker en zout aan het gistmengsel toevoegen.
De bloem inmengen en kneden tot de gewenste vastheid te bekomen (7 8 minuten).
Met een handdoek dekken en laten rijzen tot het volume dubbel is.
Uitrollen.
In reepjes snijden die opgerold worden om touwtjes te bekomen.
De touwtjes zo vormen dat ze de vorm van een pretzel verkrijgen en op een ingevette ovenplaat plaatsen.
Het deeg met behulp van een borstel met ei inwrijven en er wat grof zout over verspreiden.
De pretzel laten rijzen tot volume verdubbeling en in een oven op temperatuur van 220C gedurende 10 15 minuten bakken, om goudbruin te worden.

Opmerking:
In het oorspronkelijke recept gebruikt men sodiumbicarbonaat in plaats van zout. Mijns insziens glanzen de pretzels meer in het laatste geval, maar smaken lekkerder met grof zout.


Suggestie:

Pretzels eet men liefst warm op.
Na afkoeling kunnen ze ook in een blikken doos bewaard worden.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: pretzels

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 11 andere recepten voor gebak | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1039 maal op het scherm sinds 9 November 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google