2 middelmatige ajuinen
8 zwarteolijven uit Nice
1 teentje look
10 blaadjes basielkruid
1 vel bladerdeeg van ongeveer 20 cm
'); $ingredients2 = ('1 theelepel griessuiker
2 eetlepels olijfolie
1 geurtje balsamische azijn
Fleur de sel
fijn zout
peper van de molen
'); $fichier = ('Taart_zoals_in_de_Provence_'); $ustensiles = (''); $recette = ('2 middelmatige ajuinen schillen en in fijne schijfjes snijden.
1 eetlepel olijfolie opwarmen in een cocotte, de ajuin toevoegen en deze laten fruiten.
Met een theelepel griessuiker bestrooien, peper en zout toevoegen. Moesten de ajuinen soms bruin worden, onmiddellijk 2 eetlepels water toevoegen. Op een laag vuurtje laten sudderen gedurende 30 minuten, af en toe eens doorroeren. De oven op 180C voorverwarmen.

Een ovenplaat met een gesulfuriseerd papier bedekken. Daarop een bladerdeeg opstellen van ongeveer 20 cm, erbovenop nog een laagje papier plaatsen en uiteindelijk een tweede ovenplaat om te voorkomen dat het bladerdeeg tijdens het bakken om krult. Plaats deze taartbodem gedurende 10 12 minuten in de oven bij 180C.

Een teentje look pellen en fijnhakken, en 5 blaatjes brazielkruid in reepjes snijden. 4 gewone en on gepelde tomaten in dunne schijfjes snijden.

Ondertussen is het bladerdeeg gebakken. Plaats de oventhermostaat nu op 200C. Spreid er de ajuinmoes over uit, bestrooi met het look en daarop met het bazielkruid. Versier de ganse taart met de tomaatschijfjes en laat een boord van ongeveer een halve centimeter. Voeg er 5 zwarte olijven uit Nice aan toe, kruiden met peper, zout en een geutje olijfolie.

Plaats de taart in de voorverwarmde oven (200C), n minuut later wordt de thermostaat op 180C teruggebracht. Reken met 10 minuten bakken.

Neem de taart uit de oven, besprenkel met wat olijfolie en balsamische azijn, bestrooi met fleur de sel of, indien ontbreekt, met wat grof zeezout'); $suggestions = ('Warm (heet) opdienen.'); $keywords = ('Taart,Taart zoals in de Provence ,Provence '); $comment = ('Gebruik deze taart uit de Provence zowel als voorgerecht dan als borrelhapje.
Meer inlichtingen over Bru Wout en zijn activiteit te vinden langs deze link: [klik]'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>