De recepten van Belgourmet
De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Recettes en français | Terug naar home page | World Recipes | Recipes in English | Kontakt

Meer recepten  Home page  Een recept bijvoegen  Vertel het aan uw vrienden
Nu zijn er 322 verschillende recepten in ons kookboek

Recepten opzoeken:    
Pannekoeken met Curry  
Receptnummer: 59
Afzender: NA
Klassering: 10.00 based on 1 stemmen
Geef uw cotering
Aantal porties: 8
Calorieën per portie: NA
Bereidingstijd: NA
Moeilijksheidgraad: Gemiddeld
Versie voor het printen
Ingrediënten:
1 kopje bloem
1 ei
2/3 kopje melk
2/3 kopje koud water
5 eetlepels maĂŻskiemolie
1 gehakte ajuin
250g rundsgehakt
2 geraspte wortels
1 geraspte pastinaak
2 teelepels curry
1 eetlepels tomatenconcentraat
2 teelepels maĂŻszetmeel
2/3 kopje runderfond
1 geklopt ei
Plaantaardige frietolie
Wortelschijfjes
Bereidingswijze:
De bloem in een kom ziften. Maak een fonteintje in het midden en doe er het ei in. Voeg er langzamerhand de melk aan toe om een glad deeeg te bekomen. Doe er het water bij en vermeng degelijk. Giet het deeg in een kan.

Warm wat olie in een brradpan en giet het weg. Doe wat deeg in de pan, doe deze draaien om het deeg uit te spreiden en zo een regelmatige dunne pannekoek te bekomen. Bak om de onderkant goed goudkleurig te bekomen en neem de pannekoek uit de pan (de andere zijde niet bakken. Herhaal met het overblijvende deeg om 8 pannekoeken te bekomen.

Warm 2 eetlepels olie in een pan op. Voeg er de ajuin aan toe, alsook het gehakte rundsvlees, de wortels, de pastinaak en het currypoeder. Niet ophouden met roeren en er de geconcentreerde tomaten inbrengen. Los een weinig maïszetmeel op in een beetje rundsfond. Doe het overige fond bij het vlees en breng aan de kook. Eenmaal kokend, voeg er het maîsmengesel erbij en laat nog al roerende 2 minuten doorkoken. Laat nog 10 minuten op een flauw vlammetje doorsudderen.

Leg de pannekoeken op een plat werkvlak, de gebruinde kant naar boven. Plaats het vlees in een 5 cm brede lijn in het midden van de pannekoek, en blijf op een paar centimeter van de boorden weg. Vouw deze boorden om en plooi de pannekoek in twee, let er wel op dat er niets kan uitlopen! Kleef de boorden tezamen met een borstel dat in geklopt ei gedompeld is. Laat de flensjes gedurende Ă©Ă©n uur afkoelen.

Breng het frietvet op een temperatuur van 175° C (op deze temperatuur wordt een stukje brood bruin in 40 seconden). Doe de flensjes bakken, vier per keer, gedurende 2-3 minuten om een gouden uitzicht te bekomen en om een lekker warme vulling te bekomen. Laat ze op papieren doekjes uitlekken. Versier met een schijfje wortel en dien warm op.

Bezichtig alle kategorieën: 

Bezichtig alles cuisines: 
  Home page  Een recept bijvoegen  Vertel het aan een vriend
Nu zijn er 322 Verschillende recepten in onze keukenboek

Zoek naar recepten:    

Copyright BelGourmet
www.belgourmet.be