De recepten van Belgourmet
De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Recettes en français | Terug naar home page | World Recipes | Recipes in English | Kontakt

Meer recepten  Home page  Een recept bijvoegen  Vertel het aan uw vrienden
Nu zijn er 322 verschillende recepten in ons kookboek

Recepten opzoeken:    
rundscarpaccio  
Receptnummer: 343
Afzender: VLAEMINCK STEFAN
Klassering: Recipe Unrated
Geef uw cotering
Aantal porties: NA
Calorieën per portie: NA
Bereidingstijd: NA
Moeilijksheidgraad: Gemiddeld
Versie voor het printen
Ingrediënten:
filet pur 150 Ă  200 gram p.p.
olijfolie
harissa uit tube
shoyusaus
worcestersaus
merikswortelpasta
grof zeezout
4 seizoen peper
balsamico azijn
verse basilicum
kappertjes
oude geschaafde parmesaanse kaas
verse champignons of een stuk truffel
verse chilipeper
Bereidingswijze:
Je bestelt bij je slager een stuk filet pur van eerste kwaliteit en je vraagt of hij dit stuk vlees een aantal uren in de vriezer wil steken en vervolgens met zijn machine in vlinderdunne plakjes wil snijden. Tussen ieder plakje moet hij een stukje plastiek- folie leggen zodanig dat de boel niet helemaal aan elkaar kleeft.

Interessant indien je zelf over zo een snijmachine beschikt natuurlijk.

Eerst en vooral ga je een kommetje nemen waarin je olijfolie giet, een beetje harissa uit de tube, een weinig merikswortelpasta, shoyusaus, een scheutje balsamico en Worcester Sauce. Je neemt grote ondiepe borden en je smeert de bodem van deze borden in met het mengsel.

Daarna rangschik je de fijne lapjes biefstuk naast elkaar op het bord tot het gehele bord met vlees bedekt is.

Bovenop het vlees giet je de rest van je oliemengsel en breng je nu ook gemalen 4- seizoenenpeper en grof zeezout aan.

Dan begint de versiering :

Wat zeker niet mag ontbreken is verse BASILICUM.

Je mag op ieder bord tenminste een 8 tal onversneden blaadjes leggen. Daarna kun je hier en daar wat groene kappertjes op het vlees leggen, maar oude geschaafde Parmezaanse kaas mag niet ontbreken! verder verse champignons die in schijfjes op het vlees worden gelegd met telkens op elk stukje een paar druppels mosterddressing.

Als je het heel sjiek wil doen, dan laat je de champignons achterwege en neem je een stukje verse truffel dat je over het vlees raspt.

De pepermolen met zwarte peper moet binnen handbereik op tafel staan en het geheel vraagt een lekkere Argentijnse of Chileense wijn. Verse chilipepers in stukjes snijden, nadat je zaadjes hebt verwijderd en hier en daar een paar accentjes van chilipeper aanbrengen.
Suggesties voor het opdienen:
Het oog wil ook wat:
dus het schikken van alle ingrediënten bovenop het vlees is van groot belang
Additional Kommentaar:
Een warm stukje brood vers uit de oven kan het gerecht vervolledigen

Bezichtig alle kategorieën: 

Bezichtig alles cuisines: 
  Home page  Een recept bijvoegen  Vertel het aan een vriend
Nu zijn er 322 Verschillende recepten in onze keukenboek

Zoek naar recepten:    

Copyright BelGourmet
www.belgourmet.be