20 g gehakte tomaten
6 gekonfijte tomaten
1 eetlepel pijnboompitten
1 dozijn blaadjes rucola (raketsla)
'); $ingredients2 = ('70 g boter
1 eetlepel druivenpitolie
1 theelepel Xeresazijn
Zout peper van de molen '); $fichier = ('Rog_meuniere_met_geconfijte_tomaten_en_pijnboompitten_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Zout en peper op de 2 moten rog doen.

Verhit 1 eetlepel druivenpitolie in een braadpan, voeg er 20 g boter bij en laat smelten op een zacht vuurtje. De stukken rog aan elke zijde kleuren, laat 3 tot 4 minuten aan elke kant doorbakken, af en toe het vet over de vis lepelen. Verwijder de stukken en leg ze op een rooster.

Giet het vet uit de pan. Doe er 50 g boter in smelten, doe er 1 eetlepel pijnboompitten bij, laat even kleuren, roer met een spatel, en doe er op zacht vuur 20 g gehakte tomaten bij, goed mengen en er 6 gekonfijte tomaten toevoegen, goed met de vetstof nat maken en laten opwarmen. Met 1 theelepel Xeresazijn blussen.

Schik de stukken rog op de dienstschotel, plaats de gekonfijte tomaten er omheen giet er de boter met de pijnboompitten over. Versier met enkele blaadjes rucola.'); $suggestions = ('Opdienen en onmiddellijk eten, Bijvoorbeeld vergezeld van een witte wijn uit de Var.'); $keywords = ('Rog,meuniere,gekonfijte tomaten,pijnboompitten,recept'); $comment = ('Een visschotel van de keukenchef Christophe Cussac
'); $portions = ('2 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>