De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Quenellen,Quenellen van snoek met gekruide boter,snoek,gekruide boter

Quenellen van snoek met gekruide boter

Bron: Georges Blanc op France3
6 op 10
6/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: Vis , recept voorgerecht
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Quenellen van snoek met gekruide boter

Een lekkere visschotel van de chef GEORGES BLANC  

Ingrediënten:

 

300 g snoek in mootjes
3 gehakte sjalotten
3 eiwitten
250 g boter
300 g melkroom
15 cl droge witte wijn
5 cl rode wijnazijn
kruidnoot
1 of 2 mespuntjes curry
enkele blaadjes kervel of peterselie
zout en versgemalen peper

 

Bereiding:

 

Vraag aan uw vishandelaar om de filets van 1 snoek kant en klaar te snijden en in moten te snijden om 300 g visvlees te bekomen.
Doe de snoek enkele seconden in de mixer en doe er geleidelijk aan 3 eiwitten en 300 g melkroom bij. Alvorens de laatste keer te mixen, rasp er twee streken kruidnoot over. Plaats de bereiding 3 4 uur in de koelkast.

Doe in een pan 3 fijngesneden sjalotten met 15 cl droge witte wijn, breng aan de kook en doe er zout, peper en 5 cl rode wijnazijn bij en laat doorkoken tot er ongeveer 2 eetlepels vloeistof overblijft. Terwijl men met de opklopper blijft doordraaien, er 250 g koude boter, in blokjes gesneden, geleidelijk aan toe voegen, 1 of 2 mespuntjes curry er bij doen en verder nagaan of er voldoende zout en peper is. De warmetbron uitschakelen en op zij bewaren.

Doe een hoeveelheid water in een grote pan en breng aan de kook. Neem met een eetlepel 1 lepel van het quenelle preparaat, en geef ze de vorm van een quenelle door ze in een andere eetlepel al draaiende over te brengen, en doe ze meteen in het kokende water. Herhaal de handeling 7 maal om 8 quenellen te bekomen en laat 8 minuten doorkoken.
Een tip: plons de lepels in wat heet water om de quenellen gemakkelijker vorm te geven.
Haal de quenellen uit het water met een schuimspaan en laat ze op opslorpend papier uitlekken.


Suggestie:

Verwarm de quenellen en plaats ze in een diepe schotel, giet er de gekruide botersaus over en versier met enkele bladjes kervel of peterselie.
De quenellen van snoek en gekruide boter worden bij voorkeur met een droge witte wijn opgediend.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Quenellen,Quenellen van snoek met gekruide boter,snoek,gekruide boter

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 20 andere recepten voor Vis | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 4178 maal op het scherm sinds 28 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google