8 tomaten
120 g komkommer
1/2 rode paprika
1/2 ajuin
4 teentjes look
4 zwarte olijven
10 g muntblaadjes'); $ingredients2 = ('10 g bazielkruidblaadjes
1 eetlepel fijngehakte bazielkruid
4 kleine bazielkruidscheutjes
2 eetlepelgewone ketchup
1 eetlepel xeresazijn
25 cl olijfolie
zout en peper van de molen'); $fichier = ('Provencaalse_zeeduivel_met_gazpacho'); $ustensiles = (''); $recette = ('4 rijpe tomaten wassen, het steeltje er af nemen en in vier snijden. 120 g komkommer schillen en in blokjes snijden (de zaadjes er niet uit halen). Een halve paprika van zijn zaadjes ontdoen en in blokjes snijden. Een halve ajuin schillen en ook in blokjes snijden.

De gazpacho bereiden:
In de bowl van de mier, eerst de tomaten fijnmixen. Daarbij de stukjes komkommer, ajuin, rode paprika, 10 g muntblaadjes, 10 g bazielkruidblaadjes en twee eetlepels ketchup toevoegen, goed mixen. Met peper en zout kruiden. Deze gazpacho door een puntzeef zeven en in de koelkast, met een dekfilm, laten afkoelen.

4 tomaten schillen en van hun zaadjes ontdoen, het vlees in blokjes snijden. Vier teentjes look schillen en fijnhakken.

De tomatenmarinade bereiden:
In een grote pan, op een zacht vuur, beginnen met het opwarmen van de tomatenblokjes, het look, een eetlepel gehakt bazielkruid, 4 zwarte olijven, een eetlepel xeresazijn, kruiden met zout en peper, 20 cl olijfolie toevoegen, en een lage vlam laten opwarmen.

600 g zeeduivel in schijfjes snijden, reken op 3 schijfjes per persoon. Op elke zijde zout en peper aanbrengen. Een eetlepel olijfolie in een braadpan opwarmen en de schijfjes zeeduivel ongeveer 30 seconden op elke zijde braden. Leg ze 5 minuten op een rooster af te lekken.

Leg de stukken zeeduivel in de pan met de tomatenmarinade en bedek ze met deze bereiding. Laat 5 minuten op een zacht vuur opwarmen.

'); $suggestions = ('Plaats de stukken zeeduivel netjes op een dienstschotel. Giet de marinade er over. Giet er wat frisse gazpacho omheen, met enkele scheutjes van bazielkruid versieren.
De dienstschotel opdienen en de rest van de gazpacho komt mee in een sauskommetje. Deze Provençaalse zeeduivel in gazpacho mag ook koud opgediend worden.'); $keywords = ('Provencaalse zeeduivel,Provencaalse zeeduivel met gazpacho,gazpacho'); $comment = ('Een visschotel van Bru Wout...dat van de Provence doet dromen!'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>