De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kabeljouwlapje,Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnensaus,kweeperenblokjes,konijnensaus

Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnsaus

Bron: Anne Majourel "Les demeures du Ranquet"
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: Vis , recept kweeperen
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnsaus.php

Een mooi visreceptje met aardse aroma's van Anne Majourel, de keukenchef van "Demeures du Ranquet" 1 ster in de Michelingids !   

Ingrediënten:

 

200 g kweeperen
2 x 15 g boter
800 g kabeljouwhaas zonder vel
de beenderen van een konijn
50g zwarte olijven
1 takje tijm
1 wortel (peen)
1 takje salie
1 theelepel suiker
zout en peper

 

Bereiding:

 

De konijnenbeenderen in een schotel leggen en gedurende 20 minuten in de oven op 180C plaatsen. De schotel uit de oven halen, de zwarte olijven, tijm er bij plaatsen en de wortel er bij in plakjes snijden. Er 2 liter water bij gieten. Alles in een pan doen en ten minste 1 uur op het vuur laten indikken. Er moet ongeveer 2 3 dl saus overblijven.
De kweepeer schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden van ongeveer anderhalve centimeter. In een pan, samen met 15 g boter, 2 eetlepels water en wat suiker gedurende ongeveer 10 minuten op een middelmatig pitje met deksel laten koken. Er mag geen vloeistof overblijven. Vermijd het roeren om geen puree te bekomen. De saus met peper en zout op smaak brengen en warm houden.
De kabeljouwhaas in 4 moten snijden en ze gedurende 3 min op een hete vlam met olijfolie op n enkele kant bakken. De warmetbron uitschakelen en de pan gedurende 5 minuten bedekken om de vis gaar te krijgen.


Suggestie:

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kabeljouwlapje,Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnensaus,kweeperenblokjes,konijnensaus

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 20 andere recepten voor Vis | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2928 maal op het scherm sinds 22 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google