2 x 15 g boter
800 g kabeljouwhaas zonder vel
de beenderen van een konijn
50g zwarte olijven
'); $ingredients2 = ('1 takje tijm
1 wortel (peen)
1 takje salie
1 theelepel suiker
zout en peper '); $fichier = ('Kabeljouwlapje_met_kweeperenblokjes_en_konijnsaus.php'); $ustensiles = (''); $recette = ('De konijnenbeenderen in een schotel leggen en gedurende 20 minuten in de oven op 180C plaatsen. De schotel uit de oven halen, de zwarte olijven, tijm er bij plaatsen en de wortel er bij in plakjes snijden. Er 2 liter water bij gieten. Alles in een pan doen en ten minste 1 uur op het vuur laten indikken. Er moet ongeveer 2 3 dl saus overblijven.
De kweepeer schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden van ongeveer anderhalve centimeter. In een pan, samen met 15 g boter, 2 eetlepels water en wat suiker gedurende ongeveer 10 minuten op een middelmatig pitje met deksel laten koken. Er mag geen vloeistof overblijven. Vermijd het roeren om geen puree te bekomen. De saus met peper en zout op smaak brengen en warm houden.
De kabeljouwhaas in 4 moten snijden en ze gedurende 3 min op een hete vlam met olijfolie op n enkele kant bakken. De warmetbron uitschakelen en de pan gedurende 5 minuten bedekken om de vis gaar te krijgen.
'); $suggestions = (''); $keywords = ('Kabeljouwlapje,Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnensaus,kweeperenblokjes,konijnensaus'); $comment = ('Een mooi visreceptje met aardse aroma's van Anne Majourel, de keukenchef van "Demeures du Ranquet" 1 ster in de Michelingids ! '); $portions = ('4 personen'); $prepa = ('30 min'); $cuisson = ('1 uur'); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = ('Redelijk'); include("../model/model.inc");?>