De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kabeljouw,Kabeljouw in tomatensap met zeevenkel,tomatensap,zeevenkel

Kabeljouw in tomatensap met zeevenkel

Bron: Michel Troisgros te Roanne
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: Vis , recept tomaat tomaten , recept hoofdgerecht

 
Kabeljouw in tomatensap met zeevenkel

Een visgerecht van de chef Michel Troisgros uit het restaurant "Troisgros" te Roanne.   

Ingrediënten:

 

4 dikke kabeljouwmoten van 120/130 g
50 g zeevenkel
1 theelepel fijngehakte verbenablaadjes en 4 verse gehele verbenabladjes
4 kerstomaatjes
400 g tomaten
1 theelepel geconcentreerde tomaten
2 eiwitten
Enkele druppels Xérès azijn
1 liter olijfolie
Fijn zout en peper van de molen

 

Bereiding:

 

400 g tomaten wassen, ze in 4 snijden en in de mixer plaatsen. Er 1 theelepel geconcentreerde tomaten, 2 eiwitten aan toe voegen, op smaakbrengen met fijn zout en peper van de molen en grofweg mixen.
In een pan overgieten, eventjes opwarmen en laten borrelen om een helder tomatensap te bekomen.

1 liter olijfolie in een pan opwarmen tot op 52°C (de temperatuur met behulp van een termometer regelen).

De dikke kabeljouwmoten zouten, in de olie dompelen en 15 minuten laten gaar koken, steeds op 52°C blijven.

De 50 g zeevenkel wassen, een tiental seconden in ongezouten water koken, daarop snel afkoelen (water met ijsblokken).

De kerstomaatjes in vier snijden.





Suggestie:

Neem vier warme schotels, en leg er de zeevenkel en brokjes kerstomaat netjes op. Daar bovenop komen de kabeljouwmoten met wat gehakt verbena er omheen.

Het tomatensap met Xeres azijn op smaak brengen en er 3 eetlepels van op elk bord gieten.

Afwerken met een blad verse verbena op elk stuk kabeljauw.

Wijn:
Opdienen met een frisse Bourgogne wijn, bijvoorbeeld met een Pouilly of een Chassagne.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kabeljouw,Kabeljouw in tomatensap met zeevenkel,tomatensap,zeevenkel

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 20 andere recepten voor Vis | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3678 maal op het scherm sinds 4 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google