De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Paling,In roomboter gestoofde paling,roomboter,gestoofd

In roomboter gestoofde paling

Bron onbekend
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 3 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: Vis , recept hoofdgerecht

 
In roomboter gestoofde paling

Paling was een specialiteit van Sint Anneke bij Antwerpen. Maar sinds dat de Schelde ziek geworden is is die tijd over. De paling is nu ingevoerd of wordt gekweekt.  

Ingrediënten:

 

1 kg paling
2 pak roomboter
1 theelepel mosterd
zout
paneermeel
citroen
ma´zena
azijn

 

Bereiding:

 

De paling door uw vishandelaar doen vellen.
De paling 3 kwartier laten weken in water, zout, azijn, en daarna schoonspoelen.
De paling in stukjes van ongeveer 5-6 cm lengte snijden.
De paling in de pan doen en een beetje zout erover strooien, daarna roomboter toevoegen en stoven in ongeveer 30 minuten.
De boter afgieten om er een saus van te maken.
Meng ma´zena met een theelepeltje mosterd en azijn of citroensap en maak er een saus van.


Suggestie:

Giet het sausje over de paling en strooi wat paneermeel overheen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Paling,In roomboter gestoofde paling,roomboter,gestoofd

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 20 andere recepten voor Vis | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 8803 maal op het scherm sinds 20 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google