1 staafje verse zalm uit de filet gesneden netto 110/120 g, van +/- 15 cm lang en 2 cm doorsnee
'); $ingredients2 = ('2 sjalotten
1 eetlepel natuur yoghurt
1 glas witte wijnazijn
Zout, zeezout en versgemalen peper '); $fichier = ('Gestoomde_zalm_met_zuring'); $ustensiles = (''); $recette = ('2 sjalotten schillen en fijn hakken.
Leg ze in een pan, voeg 1 glas witte wijnazijn toe en breng aan de kook, laat reduceren tot bijna droog op laag vuur.

De koeskoesketel voorverwarmen.

Reinig 3-bladjes zurkel, stengel er af doen.
Netjes naast elkaar leggen op stevig keukenpapier of een dun linnen en plaats alles in de bovenste bak van een koeskoesketel en stoom de bladen een paar seconden overdekte.

Het papier en de zurkel terug op de werkvlak plaatsen, 1 staafje zalm met wat fijn zout en versgemalen peper er op leggen, de blaadjes zuring er over vouwen en met behulp van papier de vorm van een sigaar geven.
Plaats dit rolletje bovenaan in de koeskoesketel en stoom afgedekt gedurende 2 minuten.
De kooktijd verlopen, op het werkplan plaatsen, 1 minuut laten afkoelen.

Plaats de sjalottenmoes voorzichtig op het diensbord, naast 1 eetlepel natuurlijke yoghurt.
Pak de rol zalm met zuring voorzichtig uit, snijd in 3 "maki-sushi", deze rechtop op het bord plaatsen, met een paar korrels "fleur de sel" kruiden.
'); $suggestions = ('Serveer onmiddellijk.'); $keywords = ('Gestoomde zalm,Gestoomde zalm met zuring,zuring,recept,troisgros'); $comment = ('een visrecept chef Michel Troisgros, een variatie op het thema: vis en zurkel'); $portions = ('1 persoon'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>