80 g calamar (pijlinktvis)
16 mossels
60 g chorizo
250 g rijst ronde korrel el arroz bomba
1/2 rode peper
1/2 groene peper
'); $ingredients2 = ('1/2 middelgrote ajuin
1 handvol erwtjes 1 2 min gekookt
1 eetlepel platte peterselie, gehakt
10 saffraansteeltjes
1 snufje Espelettepeper in poeder
1,5 liter kippenbouillon
4 eetlepels olijfolie
Fijn zout en peper van de molen
'); $fichier = ('El_arroz_bomba_in_een_smaakvolle_paella_bouillon_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Schil en verwijder de zaadjes van 1/2 rode en 1/2 groene peper en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Doe hetzelfde met 60 g chorizo.
2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan opwarmen, blokjes peper er 2 3 minuten in doen fruiten, met een houten spatel roerbakken. Vervolgens de blokjes chorizo bijvoegen en zonder aanbakken opwarmen gedurende ongeveer dezelfde tijd. De blokjes met een schuimspaan er uit nemen en op een diep bord opzij leggen, de olie in de pan laten.
Een halve ajuin in blokjes van 1/2 cm snijden. Terzelvertijd anderhalve liter kippenbouillon opwarmen in een pan.
De ajuin in de overgehouden olie in de pan gedurende 2 3 minuten fruiten, steeds met de houten spatel roerbakken.
Er 250 g rijst met ronde korrels er aan toe voegen en goed mengen om elke korrel met olie te bevochtigen, ongeveer 2 minuten laten opwarmen totdat de korrels doorschijnend wordken. 20 minuten laten doorkoken en terzelvertijd de kippenbouillon regelmatig toevoegen, de rijst zwelt en slorpt het vocht op dat steeds weer moet aangebracht worden om niet aan te branden. Met de houten spatel regelmatig roeren en na een tiental minuten met 10 steeltjes saffraan kleuren.
Als de rijst gaar is moet er nog wat bouillon overblijven Voeg er de groenten en chorizo er bij, zo ook met een handje gekookte erwtjes, diepgevroren erwtjes passen ook, die moeten niet gekookt worden. Juist doen opwarmen en op temperatuur houden.
Vooraf : 4 langoustines van hun schild ontdoen, de laatste ring en de start blijft er op. 80 g calamar in staafjes van 5 6 cm lang en 1 cm doorsnede snijden.
De langoustines en staafjes calamar met peper en zout op smaak brengen.
Een eetlepel olijfolie in een pan opwarmen. Langoustines en calamar op een flinke vlam kleuren en zodra op de rijstpan schikken.
Plaats 16 mossels in de pan die voor langoustines gediend heeft, een paar toeren van de pepermolen er over en afdekken, enkele ogenblikken opwarmen en zodra ze open gaan eveneens op de rijst plaatsen.
el arroz bomba met een eetlepel platte peterselie en een vingergreep Espelettepeper bestrooien en met een geutje olijfolie begieten.
'); $suggestions = ('Warm opdienen en zonder te wachten van deze "el arroz bomba" genieten, liefst met een droge witte wijn.'); $keywords = ('El arroz bomba,paella,bouillon, christophe Cussac'); $comment = ('Visschotel van de keukenchef Christophe Cussac'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>