1 citroen
1/2 koriandertuiltje
1/2 kerveltuiltje
1/2 basilicumtuiltje
1 ongeschild lookteentje
24 ansjovisreepjes gemarineerd in witte wijn
'); $ingredients2 = ('1 laurierblad
1 bosje tijm
20 korrels koriander
1,5 dl droge witte wijn
1 dl water
1 dl olijfolie
peper van de molen
grof zeezout (fleur de sel)'); $fichier = ('Artisjoksalade_met_ansjovisreepjes_op_witte_wijn'); $ustensiles = (''); $recette = ('De stengel van de 4 artisjokken verwijderen, de basis van de eerste bladeren verwijderen, de bodem van de bloemen afronden.
De bodems met citroensap inwrijven en in water met citroensap opzij leggen. Wat later het "stro" met een lepel verwijderen.
De artisjokbodems in een kookpan plaatsen, met 1,5 dl droge witte wijn, 1 dl water en 1 dl olijfolie bedekken, 1 ongeschild teentje look, 1 laurierblad, 1 bosje tijm, 20 korrels koriander en een mespunt grof zout aan toe voegen, en 20 minuten doen koken terwijl men ze af en toe eens omdraait.
De bladeren van 1/2 tuiltje koriander, kervel en basilicum plukken en in een slakom bewaren.
De artisjokbodems op een rooster uitlekken, het kooksap bewaren.
Laten afkoelen en in 6 gelijke delen snijden.'); $suggestions = ('De artisjokdriehoeken in stervorm op de 4 dienstborden plaatsen.
Zes ansjovisreepjes er tussen in leggen.
In het centrum van de opstelling een hoopje verse toekruiden opstellen, deze met het kooksap overgieten, met enkele korrels grof zout en peper van de molen versieren.

Deze artisjoksalade met ansjovisreepjes van een droge witte wijn vergezellen.'); $keywords = ('Artisjoksalade,Artisjoksalade met ansjovisreepjes op witte wijn,ansjovisreepjes,witte wijn'); $comment = ('Een visschotel van de chef Georges Blanc.
Indien er geen ansjovis beschikbaar zijn mag men sardienen gebruiken.'); $portions = (''); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>