175 g bruine suiker
een snuifje zout
'); $ingredients2 = ('een snuifje kaneel in poeder
100 g boter
1 theelepel bakpoeder'); $fichier = ('Speculaas_speculoos_speculatie_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Giet 250 gram meel op tafel; maak een holte in 't midden en leg hierin 175 g bruine suiker, een snuifje zout, een snuifje kaneel in poeder, 100 g boter en een koffielepeltje ammonium-carbonaat, dit laatste zult ge zeker vinden bij de drogist.
Meng alles dooreen, eerst de boter met de suiker, daarna het meel en besproei met een of twee lepels water om het mengen te vergemakkelijken.
Bewerk niet te lang.
Zodra alles tot een gelijk deeg gekneed is, vorm er een bol van die ge in een linnen doek wikkelt en in de kelder laat rusten tot de volgenden dag.
Rol het deeg dan open met de taartenrol tot op vier of vijf millimeter dikte; snij er, volgens het het invalt, allerhande vormen uit met een mes of, indien ge over houten vormen beschikt die daartoe speciaal in de handel verkocht worden, kunt ge ook die gebruiken.
Leg dan deze vormpjes of uitgesneden stukken op een blikken, licht ingeboterde plaat, en laat in zachte oven bakken.
Laat vervolgens op een vergiet of op een roostertje afkoelen.
'); $suggestions = ('Bewaar op een droge plaats of in een blikken doos, maar in dit laatste geval, laat ze volledig afkoelen.'); $keywords = ('Speculaas,speculoos,speculatie,recept'); $comment = ('De speculatie is een lekkernij die zeer gewaardeerd wordt door de Brusselaar; haar ontstaan dagtekent zeker uit lang vervlogen tijden.'); $portions = ('500 g'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>