3 lamsnieren
200 g champignons: cantharellen en gele stekelzwammen
'); $ingredients2 = ('1 eetlepel geplette platte peterselie
40 g boter
2 eetlepels druivenpitolie
Grof zout, fijn zout en versgemalen peper
'); $fichier = ('Lamsnieren_en_-zwezerieken_met_gebakken_champignons_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Het lamsvlees afkoken: Dompel 6 lamszwezeriken in een pan gevuld met koud water, voeg 1 vingergreep zout aan toe. Breng snel aan de kook, daarna voorzichtig met een schuimspaan uit het water halen en in ijskoud water (met een paar ijsblokjes) plonzen. Op absorberend papier uitlekken.
Men kan deze bewerking ook de avond ervoor uitvoeren, bewaar dan de zwezeriken in een linnen in de koelkast.
Bereid de gebakken champignons: 200 gram paddestoelen (cantharellen en gele stekelzwammen bijvoorbeeld) grondig wassen, snij eerst het voetje weg vooraleer alles vlug met water te spoelen.
Verhit 1 mooie eetlepel druivenpitolie in een braadpan, met de gele stekelzwammen beginnen, na 1 minuut, de cantharellen toevoegen, doe het water uit de paddestoelen sudderen en verdampen. Vervolgens laten kleuren met 20 g boter, zout, de peper, en eindelijk uitlekken op absorberend papier.
Snij de 3 ontvette lamsnieren in 2 in de lengterichting en verwijder het witte gedeelte. Nogmaals in 2 snijden in de dikte om telkens 2 dunne sneetjes te bekomen.

De lamsnieren en de zwezerik met zout en peper aanmaken.

Verhit 1 eetlepel druivenpitolie met 20 g boter in een braadpan, begin met de zwezeriken aan beide te bakken, wetend dat de kleur de kooktijd bepaalt, in dit geval 4 tot 5 minuten. Schuif de zwezeriken op de kant van de pan en plaats de nieren in het centrum. Bak deze snel aan elke kant, wetend dat een roze kleur een aangenaamere smaak geeft. Eindelijk, de uitgelekte paddestoelen toevoegen om ze op te warmen en met wat geplette platte peterselie bestrooien. Goed mengen.
'); $suggestions = ('Serveer en geniet zonder wachten van zwezeriken en nieren met gebakken paddestoelen met een rode wijn uit Nice, een Bellet, bijvoorbeeld.
'); $keywords = ('Lamsnieren,zwezeriken,gebakken zwammen,recept
'); $comment = ('Een vleesschotel van de keukenchef Christophe Cussac '); $portions = ('2 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>