De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Chutney,Chutney van kweeperen en krenten,kweeperen,krenten

Chutney van kweeperen en krenten

Bron: Patrick
8 op 10
8/10 punten gemiddelde van 2 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: kweeperen

 
Chutney van kweeperen en krenten

Op navraag van Peter van de nieuwsgroep: nl.culinair

Mijn turk had prachtige kweeperen vandaag. Ik wil er graag chutney van maken, maar heb kweeperen nog niet anders dan tot marmelade verwerkt. Heeft iemand een beproefd recept voor een lekkere kweeperen chutney ?
  

Ingrediënten:

 

500 gram kweeperen
250 gram rode ajuin (ui)
Verse gember
100 gram krentjes
2,5 dl appelazijn
100 à 120 gram suiker
Mosterd
Zout

 

Bereiding:

 

Uien wassen en in dunne reepjes snijden. De gember shillen en raspen, om ongeveer de hoeveelheid van 2 eetlepels te bekomen.
De kweeperen schilles, het klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Alles in een pan plaatsen, het azijn toevoegen, alsook krenten, suiker, één teelepel mosterd en een snufje zout.
Aan de kook brengen en op een laag pitje gedurende een half uur laten doorkoken.
Als de chutney de vastheid van een marmelade heeft, in bokaaltjes doen en afdichten.


Suggestie:

De bokalen en deksels moeten vooraf met kokend water kiemvrij gemaakt worden. Zo bewaart de chutney gedurende één jaar.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Chutney,Chutney van kweeperen en krenten,kweeperen,krenten

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 1 andere recepten voor kweeperen | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 7385 maal op het scherm sinds 2 Februari 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google