De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kip,Kip uit Bresse met witte wijn,Bresse,witte wijn

Kip uit Bresse met witte wijn

Bron: Georges Blanc op France3
10 op 10
10/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: kippevlees , recept hoofdgerecht
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Kip uit Bresse met witte wijn

Een recept die Georges Blanc op France3 presenteerde.  

Ingrediënten:

 

1 kip uit Bresse van 1,5 tot 2kg
8 tomaten
2 sjalotten
250 g witte champignons in plakjes
1 eetlepel fijngehakt dragon
1 eetlepel fijngehakt kervel
1 eetlepel gezeefd tarwebloem
1n eetlepel Cognac
4 eetlepels druivenpitolie
4 eetlepels boter (8o g)
3 dl witte wijn
zout en peper van de molen

 

Bereiding:

 

De kip uit Bresse in 8 stukken snijden, de hals, de vleugeleinden en de beenderen opzij leggen.

Bereiding van de kippenfond: In een pan samen 2 eetlepels druivenpitolie en 1 eetlepel boter goed opwarmen, vleugeleinden, hals en beenderen toevoegen, opkruiden met peper en zout en 10 minuten laten bruinbakken. 1 eetlepel gezeefde tarwebloem inmengen, 2 minuten laten doorkoken en met koud water overgieten tot dat alle stukken kip volledig bedekt zijn. Aan de kook brengen en 30 45 min laten verder koken.

Het steeltje van de tomaten verwijderen, aan de andere kant met een scherp mes een kruisje maken in de huid en 1 minuut in kokend water dompelen. De huid wegnemen, de vrucht in 4 snijden en de zaadjes er uit nemen. Het tomatenvlees in blokjes snijden.

De stukken kippenvlees op beide kanten inzouten en peperen. In een bakpan 2 eetlepels druivenpitolie en 3 eetlepels boter opwarmen en op fel vuur de stukken kip op beide zijden bruinbakken. Het vlees op een rooster leggen, de pan uitlekken om enkel de vleessappen te bewaren. De twee gehakte sjalotten in dezelfde pan gedurende 1 minuut fruiten. Met 1 eetlepel Cognac blussen, eventjes laten indikken en er 3 dl witte wijn bij gieten. Doen koken. De kippenfond er bij doen en op matig vuur er de stukken kip, de blokjes tomaat en de witte champignons aan toe voegen. bijkruiden met zout en versgemalen peper, dekken en 45 minuten doorkoken.


Suggestie:

Laat de kip in de pan en bestrooi met dragon en kervel (kies dus liefst een mooie pan), en vergezel van krielaardappelen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kip,Kip uit Bresse met witte wijn,Bresse,witte wijn

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 5 andere recepten voor kippevlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3633 maal op het scherm sinds 28 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google