30 g boter
1 grote wortel(= peen ong. 250g )
2 3 takjes selder
'); $ingredients2 = ('1 grote ajuin
1 bosje peterselie met de wortels
1,5 liter kippebouillon
2 eigelen
'); $fichier = ('Gentse_Waterzooi'); $ustensiles = (''); $recette = ('De bodem van een (liefst gietijzeren) ketel invetten met boter. De groenten wassen en in julienne snijden. De wortels van de peterselie goed schoonkrabben maar niet in stukjes snijden. De peterselie fijnhakken en een deel daarvan opzij leggen om te garneren.
De kip in 8 stukken snijden.
De groenten in de ketel plaatsen en de stukken kip op dit bed plaatsen. Met zout en peper van de molen op smaak brengen.
De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Ongeveer drie kwart uur laten doorkoken. De peterseliewortelen eruit nemen en er puree van maken, die men aan de soep toevoegt.
Een grote soepkom opwarmen en er de twee eigelen in opkloppen. Zonder met kloppen op te houden, de bouillon en daarop groenten en kippevlees toevoegen. Met de rest van de fijngesneden peterselie garneren.

Varianten:
Men kan melkroom aan de eieren toevoegen.
Indien er geen peterseliewortelen te bekomen zijn, kan men een weinig kervel met de peterselie in de garnituur toevoegen.'); $suggestions = ('Gewoonlijk wordt deze schotel van bier vergezeld.'); $keywords = ('Gentse,Gentse Waterzooi,Waterzooi'); $comment = ('De Gentse waterzooi is een kippensoep die als hoofdschotel opgediend wordt.
Hij wordt in een diepe "talloor" opgediend met lepel, vork en mes. Hij wordt hoofdzakelijk vergezeld van aardappelen, met of zonder de "pelle" in water gaargekookt, maar er is steeds brood en boter op tafel.
'); $portions = ('4 man'); $prepa = ('15 min'); $cuisson = ('1 h 30'); $region = ('Vlaanderen'); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = ('Tamelijk goedkoop'); include("../model/model.inc");?>