1/2 knolselder
1 liter vloeibare room
4 teentjes look
'); $ingredients2 = ('1 bouquet garni
Fijn zout
Peper van de molen
'); $fichier = ('Knolselder_en_aardappelgratin_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('In een pannetje 1 liter vloeibare room aan de kook brengen, er 4 teentjes look (geschilde), een bouquet garni (peterselie, takje selder, tijm en laurierblad) aan toevoegen en met fijn zout en peper van de molen op smaak brengen.

1 kg aardappelen schillen en wassen, daarop in plakjes van 3 à 4 mm dik snijden (eens gesneden, niet meer wassen). Een halve knolselder schillen, in twee splitsen en in stukjes snijden.

Eerst de selder in het kokende room koken, gedurende 5 minuten al roerende, daarop de aardappelen bij voegen, de vlam wat lager zetten en gedurende 15 op een laag pitje laten borrelen.

De statische oven op 140°C instellen en voorverwarmen.

De aardappelschijfjes en de selderstukjes in een ovenschotel rangschikken en met de room overgieten. De schotel in de warme oven plaatsen en 1h30 op 140°C laten bruin bakken.
'); $suggestions = ('Deze gratin opdienen met vlees, liefst wild, een schotel groene sla en rode wijn.
'); $keywords = ('Knolselder,Knolselder en aardappelgratin,Knolselder met aardappelgratin,aardappelgratin'); $comment = ('Een recept van de chef Stéphane Gaboriau
'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>