50 g "Cervelle de canut"
100 g kleine champignons
1 sjalot
1/4 van een lookteentje
20 g boter
'); $ingredients2 = ('2 el fijngeknipte platte peterselie
1 el druivepit olie
2 el rode wijnazijn
1/2 glas kippebouillon
Fijn zout en peper van de molen
'); $fichier = ('Parelhoentjes_met_Cervelle_de_Canut__recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Sjalot en 1/4 van een ontkiemt lookteentje fijnhakken.

Met een vork 50 g de cervelle de canut look, sjalot en fijngehakte platte peterselie mengen, met zout en peper van de molen op smaak brengen.

De twee ontbeende parelhoentjes klaar maken : De 2 kleine filets zorgvuldig losmaken en opzij leggen (reserveren), voorzichtig platslaan. De jonge parelhoentjes aan de vleeskant openspleten, van het midden naar links, dan naar rechts, om ze als een portefeuille te openen.

Aan de vleeskant op smaak brengen met zout en peper, en ze met "Cervelle de Canut" opvullen. De portefeuille dichtmaken, en de gereserveerde filets er op leggen. De beestjes omdraaien om de huid kant op dezelfde manier op smaak te brengen.

1 eetlepel druivepitolie in een braadpan opwarmen, er de gevulde hoentjes in plaatsen, deze lekker op alle kanten bruin bakken. Voeg er tijdens het bakken 20 g boter bij.

Als de hoentjes bijna klaar zijn, er 100 g kleine witte champignons aan toevoegen, en deze gedurig in de pan doen rollen om ze mals te krijgen.

Breng deze laatste op smaak, met twee eetlepels rode wijnazijn begieten, en om het zure er uit te trekken, er een half glas kippebouillon aan toevoegen en doen indikken. Met een houten spatel de aangebakken resten netjes losmaken en laten suderen om een rijke en sterke smaak te bekomen. Om te eindigen, wat gehakte peterselie over de champignons strooien.
'); $suggestions = ('Zonder te wachten met gestoofde kool opdienen.

Als passende wijn wordt bevoorbeeld een Hermitage, een Beaujolais of een Morgon aangeraden.'); $keywords = ('Parelhoentjes,Cervelle de Canut,recept '); $comment = ('Wat men met "Cervelle de Canut" bedoeld, letterlijk "Hersenen van zijdewevers uit Lyon", is een bereiding op basis van platte kaas. Dit recept is hier terug te vinden.'); $portions = (''); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Nogal ingewikkeld'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>