1 appel (granny smith)
2 kistjes frambozen
250 g ananas in blokjes gesneden
250 g pompelmoessap
'); $ingredients2 = ('250 g sinaasappelsap
65 g kristalsuiker
50 g muntblaadjes zonder stengel
2 gelatineblaadjes (2 g stuks) '); $fichier = ('Exotisch_fruit_met_muntgelei'); $ustensiles = (''); $recette = ('Twee gelatinebladeren in koud water onderdompelen.

50 g muntbladeren in 2 liter kokend water werpen, eventjes laten doorkoken en meteen in ijskoudwater afkoelen en zorgvuldig afdrogen.

Deze laatste in een mixer, samen met 40 g suiker en 25 centiliter koud water doormixen, het vocht filteren en in een slakom bewaren.
4 eetlepels van dit muntsap opwarmen, de uitgelekte gelatinebladeren er in oplossen, de vloeistof in het overige muntsap in de slakom mengen. De temperatuur laten afkoelen en zodra op kamertemperatuur voor minstens 4 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.

In een pan 250 g pompelmoessap, 250 g sinaasappelsap, 25 g kristalsuiker en 250 g ananasblokjes opwarmen en 25 minuten laten sudderen.
Na deze kookterm, op kamertemperatuur laten komen, doormixen, en het bekomen fruitpapje in een kommetje plaatsen en afgedekt in de koelkast bewaren.

1 granny smith appel ongeschild in staafjes snijden. 2 mangos schillen en in blokjes snijden.'); $suggestions = ('Vier diepe bordjes met de stukjes mango en enkele frambozen versieren, er twee eetlepels van het fruitpapje over gieten, enkele staafjes appel er bij en afwerken met enkele blokjes muntgelei.

Met een zachte wijn opdienen, zoals bijvoorbeeld een Sauternes of een ZuidAfrikaanse "Vin de Constance". '); $keywords = ('Exotisch fruit,Exotisch fruit met muntgelei,muntgelei'); $comment = ('Een dessert van Michel Troisgros, keukenchef te Roannes in het restaurant "Troisgros".'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>