Georges Blanc is zowel een grote keukenchef als een grote ondernemer van de firma: Georges Blanc. Erfnaar van een van de meest prestigieuze namen van de Franse gastronomie heeft Georges Blanc de traditionele gastronomie van zijn geboortestreek Bresse te Vonnas geactualizeerd en een nieuwe dynamiek ingebracht.
Kleinzoon van de welbekende "Mère Blanc" heeft hij de landelijke herberg tot een van de grootste tafels van de Franse gastronomie omgetoverd.
Steeds aandachtig aan de kwaliteit en de valorisatie van de gewestelijke producten: kikkers, rivierkreeftjes, maar vooral het pluimvee van de Bresse. Georges weet dit altijd voorop te stellen, naargelang het seizoen en zijn inspiratie.
Sedert hij in 1981 de derde ster in de Michelingids behaalt heeft, blijft Georges Blanc steeds verder streven, met dezelfde passie, voor alles wat lekkerbekken aangaat.

Enkele van zijn recepten:
Verse kabeljauw met boteraardappelen en gember
Kip uit Bresse met witte wijn
Quenellen van snoek met gekruide boter
Boerentaart met gekarameliseerde appelen
Snel klare fluwelen groene soep
Artisjoksalade met ansjovisreepjes
'); $keywords = ('recepten,Georges Blanc,Georges,Blanc'); $comment = ('Restaurant
GEORGES BLANC
Place du marché
01540 VONNAS
TEL. 04 74 50 90 90

'); include("../model/model_article.inc");?>