Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!
Ajoutez cette page à:  Delicious Del.icio.us Digg Digg Google Google Spurl Spurl Blink Blink Furl Furl Simpy Simpy  Yahoo Y! MyWeb 

De recepten van Christophe Cussac

Een artikel van: Belgourmet

andere recepten of artikels: Franse keuken chefs

 
Artikel gepubliceerd op 11 November 2008  

Christophe Cussac
Hôtel Métropole Monte-Carlo
Restaurant Joël Robuchon
4 avenue de la Madone
MC 98000 Monaco
Tel. : 00 377 93 15 15 10

  

 

Betreffende: De recepten van Christophe Cussac - Franse keuken chefs

 

recepten van Christophe Crussac Christophe Cussac, geboren in Parijs in 1955, begon in 1973 in de Hotelschool Jean Drouant, "zonder passie" te studeren, vóór de ontmoeting met Joël Robuchon. Hij regisseert zijn eerste secretariaat, en is het in Nikko dat hij eindelijk in de keuken begint te werken.
Hij werkte samen met Joël Robuchon, zijn "meester", zijn "geestelijke vader", van 1977 tot 1982, in 3 restaurants in Parijs (Concorde Lafayette, Hotel Nikko, Jamin).
In 1984, na 1 jaar bij Troisgros in Roanne, ging hij terug naar de familiale onderneming, de "Abbaye Saint-Michel" in Tonnerre, die 1 Michelin ster had. Dit gebouw van de tiende eeuw, omgebouwd tot een hotel-restaurant door haar grootmoeder, wordt door zijn vader geleid. 3 jaar na zijn aankomst, geeft de Michelingids het een 2e ster. Dezelfde beloning kreeg hij 12 jaar later in "La Reserve de Beaulieu". Vandaag werkt hij in volledige harmonie met Joël Robuchon.
In 2007 geeft de Michelin-gids op een onverwachte manier en dus voor de derde keer een tweede ster voor het restaurant "Joël Robuchon" van "Hotel Metropole Monte-Carlo" in Monaco.
Wij hebben hier dus beslist met een geniale keukenchef te maken.




Enkele van zijn recepten:
Groenten met Sumac vinaigrette en mozzarella
El arroz bomba in een smaakvolle paella bouillon
Cappuccino in gelei op een smeuïge chocoladecrème
Rog "meunière" met geconfijte tomaten en pijnpitten
Lamszwierikken en -nieren met een champignonpannetje


de beste recepten zijn bij www.Belgourmet.be te vinden © 2005 - 2017

Coteer dit artikel
Geef uw mening over dit artikel, welke was uw belangstelling... Klik hier


Home pagina | 4 andere artikels over Franse keuken chefs | Dit blad printen | E-Mail | Top pagina | Vorige bladzijde
Dit blad werdt 2462 maal geraadpleegd !