Wout Bru is de chef van het restaurant "Chez Bru", ook wel "Le Bistrot d'Eygalières" in Provence genaamd. Hij werkt daar met zijn vrouw Suzy.
Antwerpeling van afkomst, begon Wout met de hotelschool te Brugge, in na een groot aantal stages eindigde hij in Zuid-Frankrijk.
In 1995 waagt hij een gekke gok: hij verbouwt het groentenwinkeltje in het kleine dorp van Eygalières in een gastronomisch restaurant, en twee jaar later bekwam hij zijn eerste ster in de Michelingids.
Een geslaagde gok, want deze man, uit het noorden afkomstig, tovert de provencaalse aromas op precieze en natuurlijke wijze te voorschijn.
Hij schreef een boek, samen met Jean-Pierre Gabriel:
Chez Bru ~ Delicious Flavours From Provence



Enkele van zijn recepten:
Taart zoals in de Provence
Rode paprikacreme
Notentaart
Provencaalse zeeduivel met gazpacho
Lamsnootjes met verse geitekaas
Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus

'); $keywords = ('recepten,Bru Wout,suzy wout,wout'); $comment = ('Bru Wout
Bistrot d'Eygalières
Rue de la République
13810 Eygalières
Tél: +33 4 90 90 60 34

'); include("../model/model_article.inc");?>