De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: druif,L'uva pigra,druiven

Luie druif

Bron: Eduard Schuitenhouwer
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: druiven
Uit zelfde land of streek: Italie

 
recept luie druif

Dit recept stamt oorspronkelijk uit de Toscane, waar het onder de naam "L'uva pigra" bekend staat. Geen snel recept, maar wel eenvoudig te bereiden. De twee dagen rijping zijn absoluut noodzakelijk voor het smakenpallet om te ontwikkelen.  

Ingrediënten:

 

1 tros dikke blauwe druiven
1 bosje verse spearmint
1 citroen
1 limoen
1 el amandelolie
1 rode peper1 dl grappa
1 tl geraspte nootmuskaat
2 kaneelstokjes
2 kruidnagelen
1 el maanzaad

 

Bereiding:

 

1. Giet in een grote glazen kom het sap uit de citroen en de limoen. Voeg de grappa (of eventueel een dessertwijn), de nootmuskaat en de gevijzelde kaneelstokjes toe. Giet voorzichtig de amandelolie erbij en meng dit met een houten spaan. Niet te hard kloppen om een mooie emulsie te krijgen.

2. Snijdt de rode peper in kleine stukjes en sprenkel dit in de emulsie. Knip de spearmint boven de kom.

3. Haal de druiven van de tros en snijdt ze doormidden. Verwijder eventueel al te dikke pitten, maar laat de meeste zitten. Uit de pitten trekt straks veel tanine voor een lekkere droge nasmaak!

4. Voeg de druifhelften toe en leg tot slot bovenop de kruidnagelen. Dek het geheel af met plastic folie. Laat de kom twee dagen staan op een donkere koele plaats. Het liefst net iets warmer dan een koelkast, zoals een kelder. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan maar de koelkast.

5. Voeg vlak voor het opdienen het maanzaad toe


Suggestie:

Serveren als salade bij bijvoorbeeld een lamsstoofpotje, of als versnapering met wat toastjes en een goed glas wijn. Probeer als garnering nu eens niet naar de mintblaadjes te grijpen. Serveer de salade bijvoorbeeld in een terracotta schaaltje op een bordje met een bedekking van druivenbladeren.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: druif,L'uva pigra,druiven

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 3 andere recepten voor druiven | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1572 maal op het scherm sinds 16 November 2011

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google