4 theelepels droge gist
1 theelepel zout
20 g zonnebloem- of pompoenpitten
'); $ingredients2 = ('1/2 theelepel suiker
3 4 dl lauw water
een beetje bloem voor het uitrollen'); $fichier = ('Marokkaans_brood_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, het zout, de zonnebloempitten en de suiker in.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles met de handen gedurende ongeveer 15 minuten tot een glad, soepel deeg.
Dek het deeg in de kom af met een linnen doek.
Laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180C.
Bestrooi een plank en je handen met bloem en druk het deeg plat op de plank.
Vorm een rond brood dat ongeveer een halve centimeter dik is.
Laat het nog een keer een halfuur rijzen, afgedekt met een theedoek.
Prik er dan 4 keer in met een vork en schuif het brood van de plank op de bakplaat.
Bak het brood 20 minuten tot het mooi bruin is.'); $suggestions = ('Voor het gebruik laten afkoelen.'); $keywords = ('Marokkaans,Marokkaans brood,brood,marokko,recept'); $comment = ('Een lekker brood dat niet overal voorhanden is. '); $portions = (''); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>