De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Marokkaans,Marokkaans brood,brood,marokko,recept

Marokkaans brood recept

Bron: Belgourmet
10 op 10
10/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: brood

 
Marokkaans brood recept

Een lekker brood dat niet overal voorhanden is.   

Ingrediënten:

 

500 g bloem
4 theelepels droge gist
1 theelepel zout
20 g zonnebloem- of pompoenpitten
1/2 theelepel suiker
3 4 dl lauw water
een beetje bloem voor het uitrollen

 

Bereiding:

 

Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar de gist, het zout, de zonnebloempitten en de suiker in.
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles met de handen gedurende ongeveer 15 minuten tot een glad, soepel deeg.
Dek het deeg in de kom af met een linnen doek.
Laat ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180C.
Bestrooi een plank en je handen met bloem en druk het deeg plat op de plank.
Vorm een rond brood dat ongeveer een halve centimeter dik is.
Laat het nog een keer een halfuur rijzen, afgedekt met een theedoek.
Prik er dan 4 keer in met een vork en schuif het brood van de plank op de bakplaat.
Bak het brood 20 minuten tot het mooi bruin is.


Suggestie:

Voor het gebruik laten afkoelen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Marokkaans,Marokkaans brood,brood,marokko,recept

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 2 andere recepten voor brood | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3891 maal op het scherm sinds 13 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google