De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: rijst ballekes,rijstballetjes

Rijstballetjes

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: appetizers en borrelhapjes

 
recept rijstballetjes

Lekkere rijstballetjes, elk op een spiesje met wat peterselie en paprika: verbazend lekker!  

Ingrediënten:

 

100 g langwerpige rijstkorrels
100 g worteltjes
100 g gehakt rund- of kalfsvlees
1 eiwit
1 bosje coriander, peterselie en bieslook
olie
1 rode paprika

 

Bereiding:

 

100 g langwerpige rijstkorrels volgens de richtlijnen op de verpakking in gezouten water gaar koken.
Laten afkoelen.
100 g worteltjes gedurende 5 minuten in heet gezouten water blancheren.
Laat ze even in koud water, en snij ze in blokjes.
Meng dit met 100 g gehakt rund- of kalfsvlees, 1 eiwit en 2 eetlepels gehakt coriander, peterselie en bieslook.
Van dit mengsel een dertigtal balletjes vormen die men in hete olie laat goud bakken.
Deze balletjes op spiesjes prikken en met een blaadje peterselie en enkele stukjes paprika opsieren.


Suggestie:

De rijstballetjes mag men zowel warm als koud genieten, maar ik verkies persoonlijk de warme versie.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: rijst ballekes,rijstballetjes

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 35 andere recepten voor appetizers en borrelhapjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 699 maal op het scherm sinds 28 December 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google