De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Rundspiesjes, spiesjes met rundvlees

Kleine rundspiesjes

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: appetizers en borrelhapjes

 
recept kleine rundspiesjes

Uitstekende spiesjes met balletjes rundvlees gehakt van miniatuur formaat, die een lekker borrelhapje vormen.  

Ingrediënten:

 

200 g gehakt rundvlees
1 eetlepel paneermeel
1 eigeel
peper en zout
gemalen paprika
1 druppel Tabasco

 

Bereiding:

 

Doe een twaalftal schijfjes courgette blancheren in gezouten kokend water gedurende 5 ŗ 10 minuten; ze moeten "al dente" zijn.
Koel onmiddellijk af in ijskoud water en laat uitlekken.
Meng 200 g gehakt rundvlees met een eetlepel paneermeel, voeg er een eigeel aan toe.
Breng op smaak met zout, peper en wat gelen paprika.
Eindig met een druppel Tabasco, maar let er op, het is buitengewoon pittig!
Hak 3 ŗ 4 radijzen in fijne blokjes, samen met bieslook.
Vorm 24 balletjes en braad ze in 100 g boter.
Prik een balletje op een tandenkoter, doe er een schijfje courgette bij, en beŽindig met een tweede vleesballetje.
Rol de spiesjes in het mengsel van radijzen en bieslook.


Suggestie:

Breng de spiesjes dadelijk aan tafel met eventuele andere borrelhapjes. Warm smaken ze lekkerder.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Rundspiesjes, spiesjes met rundvlees

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 35 andere recepten voor appetizers en borrelhapjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 637 maal op het scherm sinds 30 December 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google