De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Vitoulets,vleesballetjes,Charleroi

Vitoulets (vleesballetjes van Charleroi)

Bron: Belgourmet
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: appetizers en borrelhapjes , varkensvlees

 
Vitoulets

Ik heb dit recept als borrelhapje geklasseerd, omdat men dit in dertijds snel klaarmaakte als er iemand onverwachts thuis kwam een glaasje drinken.
"Den kleinen" werd dan vlug om vlees naar de beenhouwer gestuurd en in een oogwenk waren deze "vitoulets" klaar.
  

Ingrediënten:

 

Gehakt varkensvlees
Tarwebloem
Peper Zout
Boter

 

Bereiding:

 

Maak langwerpige vleesballetjes
Draai ze in de tarwebloem.
Doe de boter (of reuzel) in een braadpan smelten en leg de balletjes erin
Op alle kanten laten bruinbakken en de vlam verminderen; ongeveer 20 min. laten sudderen.


Suggestie:

Opdienen met een bier stijl "Walonne" of "saison Régal", en met aardappelen die men met de pel in de oven bakt: in het Waals "al' pelatte" genaamd.
Dezelfde balletjes kunnen ook koud opgediend worden met zachte mosterd.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Vitoulets,vleesballetjes,Charleroi

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 35 andere recepten voor appetizers en borrelhapjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2051 maal op het scherm sinds 2 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google