De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: amandelspijs,amandel,spijs,amandelen

amandelspijs

Bron onbekend
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: amandelen , recept sinterklaas

 
amandelspijs

Maak deze amandelspijs enkele dagen op voorhand.
Bewaar ze enkele weken in de koelkast, de grote suikerhoeveelheid dient als bewaarmiddel, maar wacht toch niet te lang!
  

Ingrediënten:

 

125 gram (gepelde) amandelen
125 gram kristalsuiker
1 ei

sap van een 1/2 citroen

 

Gereedschap:

amandel- of vleesmolen.

Bereiding:

 

Maal de amandelen in een amandelmolen of een vleesmolen (niet in een keukenmachine, omdat er dan te veel olie vrijkomt).
Voeg de suiker, het ei, wat zout en eventueel het citroensap toe en maal het nogmaals.
Meng alles goed, zodat een smeu´ge massa ontstaat.

Tip om amandelen zelf te pellen
Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook.
Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek.


Suggestie:

Leg de amandelspijs een paar dagen weg op een koele plaats: kelder, koelkast e.d. vooraleer deze te gebruiken.
Deze zal beter smaken als zij elke dagen oud is.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: amandelspijs,amandel,spijs,amandelen

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 3 andere recepten voor amandelen | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2231 maal op het scherm sinds 22 November 2007

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google