6 "Charlotte" aardappelen
2 sjalotten
1 theelepel gember
1 eetlepel fijngehakt bieslook
1 eetlepel fijngesneden kervel
1 eetlepel wijnazijn
'); $ingredients2 = ('1 eetlepel room
15 cl droge witte wijn
1 scheutje sojasaus
1 eetlepel olijfolie
2 mespunten currypoeder
160g boter
zout en peper'); $fichier = ('Verse_kabeljauw_met_boteraardappelen_en_gember'); $ustensiles = (''); $recette = ('In een pan 6 "Charlotte" aardappelen gedurende 25 minuten in gezouten water doen koken.

Bereiding van de saus:
15 cl droge witte wijn, 1 eetlepel wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten laten inkoken tot bijna droog. 1 eetlepel dikke room er aan toevoegen en nogmaals laten inkoken. De saus met 100 g koude boter opkloppen met een eierklopper, kruiden met zout en peper, een scheutje sojasaus en 2 mespunten curry toevoegen en dorroeren. De saus van het vuur verwijderen en reserveren. Een stukje gember schillen en fijnhakken om ongeveer 1 theelepel te bekomen.

De aardappelen uitlekken en schillen, snij ze daarna in schijfjes van ongeveer 1/2 m dikte. Doe 60 g boter in een braadplat smelten, of in een braadpan indien je er geen bezit, en doe daarin de aardappels goudbakken. Voeg er het gember bij, bijkruiden en warm reserveren.

4 stukken verse kabeljauw op beiden kanten zouten en inpeperen, en 10 à 15 minuten in een braadpan met één eetlepel olijfolie bakken en reserveren.
'); $suggestions = ('Stel de gemberaardappelen op de dienstborden op, plaats er de kabeljauwmoten er bovenop, bestrooien met wat gehakte bieslook en kervel.

De saus komt in een apart kommetje aan tafel.'); $keywords = ('kabeljauw,Verse kabeljauw met boteraardappelen en gember,boteraardappelen,gember'); $comment = ('Dit recept van Georges Blanc werd op France3 gepresenteerd. Deze Franse chef heeft een restaurant waar je zijn recepten kan proeven. Ziehier het adres:


GEORGES BLANC

PLACE DU MARCHÉ

01540 VONNAS

TEL. 04 74 50 90 90Profiteer van uw vakantie om bij hem eens binnen te lopen: echt het zicht... en de smaak waard!'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>