De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: kabeljauw,Verse kabeljauw met boteraardappelen en gember,boteraardappelen,gember

Bron: Georges Blanc
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: aardappelen , vis
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Verse kabeljauw met boteraardappelen en gember

Dit recept van Georges Blanc werd op France3 gepresenteerd. Deze Franse chef heeft een restaurant waar je zijn recepten kan proeven. Ziehier het adres:


GEORGES BLANC

PLACE DU MARCHÉ

01540 VONNAS

TEL. 04 74 50 90 90



Profiteer van uw vakantie om bij hem eens binnen te lopen: echt het zicht... en de smaak waard!
  

Ingrediënten:

 

4 stukken verse kabeljauw (120 g stuks)
6 "Charlotte" aardappelen
2 sjalotten
1 theelepel gember
1 eetlepel fijngehakt bieslook
1 eetlepel fijngesneden kervel
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel room
15 cl droge witte wijn
1 scheutje sojasaus
1 eetlepel olijfolie
2 mespunten currypoeder
160g boter
zout en peper

 

Bereiding:

 

In een pan 6 "Charlotte" aardappelen gedurende 25 minuten in gezouten water doen koken.

Bereiding van de saus:
15 cl droge witte wijn, 1 eetlepel wijnazijn, 2 fijngehakte sjalotten laten inkoken tot bijna droog. 1 eetlepel dikke room er aan toevoegen en nogmaals laten inkoken. De saus met 100 g koude boter opkloppen met een eierklopper, kruiden met zout en peper, een scheutje sojasaus en 2 mespunten curry toevoegen en dorroeren. De saus van het vuur verwijderen en reserveren. Een stukje gember schillen en fijnhakken om ongeveer 1 theelepel te bekomen.

De aardappelen uitlekken en schillen, snij ze daarna in schijfjes van ongeveer 1/2 m dikte. Doe 60 g boter in een braadplat smelten, of in een braadpan indien je er geen bezit, en doe daarin de aardappels goudbakken. Voeg er het gember bij, bijkruiden en warm reserveren.

4 stukken verse kabeljauw op beiden kanten zouten en inpeperen, en 10 à 15 minuten in een braadpan met één eetlepel olijfolie bakken en reserveren.


Suggestie:

Stel de gemberaardappelen op de dienstborden op, plaats er de kabeljauwmoten er bovenop, bestrooien met wat gehakte bieslook en kervel.

De saus komt in een apart kommetje aan tafel.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: kabeljauw,Verse kabeljauw met boteraardappelen en gember,boteraardappelen,gember

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 1 andere recepten voor aardappelen | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 6546 maal op het scherm sinds 2 Februari 2004

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google