1 laurierblad
500g runder stoofvlees in blokken gesneden
1 takje tijm
3 dun gesneden ajuinen
3 eetlepels mosterd
'); $ingredients2 = ('1 theelepel bloem
1 half brood
1 1/2 eetlepel azijn
2 kopjes bier
1 tuiltje peterselie
1 eetlepel bruine suiker'); $fichier = ('Vlaamse_karbonnaden_2'); $ustensiles = (''); $recette = ('Werp het varkensvlees gedurende 5 minuten in kokend water. Afspoelen en laten uitlekken. Netjes afdrogen.
Doe ze daarna in een gietijzeren pan, op middelmatige warme vlam, en doe de blokjes op alle kanten bruin bakken. Haal ze uit de pan en gebruik deze later voor een andere bereiding.
De warmte op om middelmatig warm zetten. Doe het rundervlees in de pan, een weinig per keer, en laat deze ook een weinig op alle kanten bruin bakken. Zodra deze hoeveelheid lichtjes aangebakken is, gaat deze in een diep bord, en doet men opnieuw een kleine hoeveelheid bakken tot alles bereid is.
Doe de ajuin in de pan, verminder de warmte, en laat ze al draaiende licht bruin worden, wat ongeveer 10 minuten duurt. Voeg er een koffielepel bloem bij, laat 30 seconden koken zoonder aan te branden. Giet er het bier bij, en krab de bodem met een houten spatel om al de klevende stukjes van de bodem los te maken. Het vlees er in plaatsen en azijn, suiker, het laurierblad en het tijmtakje er aan toe voegen. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten koken.
Doe de mostaard op de broodsneden en dompel deze in het mengsel.
Voeg er de peterselie aan toe en laat nog één uur doorkoken, om het vlees goed mals te maken.
Neem er het laurierblad en het tijmtakje uit en dien onmiddelijk op.'); $suggestions = ('Met gekookte aardappelen en vergezeld van een bier opdienen. Gebruik liefst hetzelfde bier voor de bereiding en als drank.'); $keywords = ('Vlaamse,Vlaamse karbonade,karbonnaden'); $comment = ('Ziehier een andere versie van onze nationale en wereldbekende schotel.

Vind een andere versie van Vlaamse karbonnaden met bier door op deze link te klikken:

Vlaamse karbonnaden'); $portions = ('4 man'); $prepa = ('15 à 20 min'); $cuisson = ('1 h 30'); $region = ('recept_Vlaanderen'); $name_region = ('Vlaanderen'); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = ('Redelijk'); include("../model/model.inc");?>