De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Korea,koreaans,runderrib,entrecote

Recept koreaans ribstuk

Bron: Julian, vertaling Belgourmet
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 12 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: rundsvlees , barbecue

 
recept koreaans ribstuk

Een koreaanse barbecue van rundervlees. Een recept voor de bijpassende Teriyaki saus is in de rubriek "sausen" van dit webstek beschikbaar, maar deze is ook in de handel beschikbaar onder de benaming "Kikkoman Teriyaki sauce".   

Ingrediënten:

 

2 kg runderrib 6.5 cm dik
2/3 kopje van Teriyaki saus
1 eetlepel geroosterde sesamzaden1 theelepel suiker
2 theelepels Tabasco
2 fijngestampte lookteentjes

 

Bereiding:

 

Met de punt van een mes de vleeskant van de rib om de 12 min, op 1cm diep, gaten maken.
Doe de rib in een grote plastic zak.
Meng de teriyaki saus, de sesamzaden, het suiker, de Tabasco en het look; giet over de ribben.
Verwijder zorgvuldig de lucht uit de zak en sluit hem.
Plaats alles gedurende 4 uur in de koelkast, en draai de zak af en toe eens om.
Haal de ribben uit hun verpakking en braad ze op 10 centimeter afstand van een warmtebron: grill of barbecue en gedurende 15 18 minuten.
De buitenkant van de ribben is dan lekker bruin en knapperig geworden.
Vergeet niet de rib regelmatig om te keren tijdens het braden.


Suggestie:

De rib op zijn Koreaans warm opdienenen met rijst.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Korea,koreaans,runderrib,entrecote

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 6 andere recepten voor rundsvlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1130 maal op het scherm sinds 25 Februari 2010

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google