10 cl arachide olie
6 eigelen
2 dl melkroom
4 dl volle melk

'); $ingredients2 = ('80 g suiker
1/2 vanillestokje
50g bloemsuiker
250 g zwarte chocolade (60 70 % cacao)

'); $fichier = ('Gesuikerde_aubergines_met_roomijs_en_chocolade.php'); $ustensiles = ('sorbet machine of diepvriezer'); $recette = ('De aubergines schillen. Snij ze in zeer lange dunne reepjes. Bestrooi ze met suiker en laat 1 uur uitlekken.
Klop de eigelen met de suiker tot het mengsel wit wordt. Melk en room toevoegen en samen met het geopende vanillestokje doen koken.
Giet deze kokende vloeistof op de eigelen, steeds met een houten spatel op een zacht pitje doorroeren gedurende 5 minuten.
Afkoelen en in de sorbet machine of in de diepvriezer plaatsen. In het laatste geval, dikwijls dooreenroeren.
De aubergines afdrogen. Warm 5cl arachide olie in een grote, leg er zorgvuldig de reepjes in, laat op de ene kant gedurende 2 minuten bruinbakken, keer ze om en wacht tot de andere kant ook mooi bruin is.
Op keukenpapier uitlekken.
De bewerking herhalen met de ander reepjes, zonodig olie bijvoegen.
Zodra de ijsroom goed stijf is er 12 balletjes uit maken met een ronde lepel.
Laat de balletjes niet te lang uit de kou: leg ze zodra klaar terug in de diepvriezer. Plaats de chocolade in stukjes gebroken in een slakom au bain-marie.
Zodra de chocolade volledig gesmolten is, neem een bolletje ijs op een aperitiefprikje en dompel het in de gesmolten chocolademassa.
Plaats ze op een bord dat in de vrieskast blijft.
De handeling met alle ijsballetjes herhalen.

'); $suggestions = (''); $keywords = ('Gesuikerde aubergines,Gesuikerde aubergines en roomijs en chocolade,roomijs, chocolade'); $comment = ('Een recept van gesuikerde aubergines van Anne Majourel, chef bij "Demeures du Ranquet" 1 ster op de Michelingids ! '); $portions = ('4 personen'); $prepa = ('45 min'); $cuisson = ('20 min'); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Nogal ingewikkeld'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>