De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Gesuikerde aubergines,Gesuikerde aubergines en roomijs en chocolade,roomijs, chocolade

Gesuikerde aubergines met roomijs en chocolade

Bron: Anne Majourel Les demeures du Ranquet
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: groenten , Chocolade
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Gesuikerde aubergines met roomijs en chocolade.php

Een recept van gesuikerde aubergines van Anne Majourel, chef bij "Demeures du Ranquet" 1 ster op de Michelingids !   

Ingrediënten:

 

3 lange aubergines
10 cl arachide olie
6 eigelen
2 dl melkroom
4 dl volle melk

80 g suiker
1/2 vanillestokje
50g bloemsuiker
250 g zwarte chocolade (60 70 % cacao)

 

Gereedschap:

sorbet machine of diepvriezer

Bereiding:

 

De aubergines schillen. Snij ze in zeer lange dunne reepjes. Bestrooi ze met suiker en laat 1 uur uitlekken.
Klop de eigelen met de suiker tot het mengsel wit wordt. Melk en room toevoegen en samen met het geopende vanillestokje doen koken.
Giet deze kokende vloeistof op de eigelen, steeds met een houten spatel op een zacht pitje doorroeren gedurende 5 minuten.
Afkoelen en in de sorbet machine of in de diepvriezer plaatsen. In het laatste geval, dikwijls dooreenroeren.
De aubergines afdrogen. Warm 5cl arachide olie in een grote, leg er zorgvuldig de reepjes in, laat op de ene kant gedurende 2 minuten bruinbakken, keer ze om en wacht tot de andere kant ook mooi bruin is.
Op keukenpapier uitlekken.
De bewerking herhalen met de ander reepjes, zonodig olie bijvoegen.
Zodra de ijsroom goed stijf is er 12 balletjes uit maken met een ronde lepel.
Laat de balletjes niet te lang uit de kou: leg ze zodra klaar terug in de diepvriezer. Plaats de chocolade in stukjes gebroken in een slakom au bain-marie.
Zodra de chocolade volledig gesmolten is, neem een bolletje ijs op een aperitiefprikje en dompel het in de gesmolten chocolademassa.
Plaats ze op een bord dat in de vrieskast blijft.
De handeling met alle ijsballetjes herhalen.


Suggestie:

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Gesuikerde aubergines,Gesuikerde aubergines en roomijs en chocolade,roomijs, chocolade

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 10 andere recepten voor groenten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2162 maal op het scherm sinds 21 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google