De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Zure room cake

Zure room cake

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: gebak

 
recept zure room cake

Om niet te droge cake te bekomen, prik het gebak af en toe met een houten spiesje of met een tandenstoker. Hou het bakken op zodra het droog uit de buitenkant van het gebak komt, maar vochtig uit het binnendeel.
  

Ingrediënten:

 

200 g malse boter
475 g suiker
6 eieren
360 g tarwebloem
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel rijsmiddel
200 g zure room
1 theelepel citroen extract

 

Bereiding:

 

Boter en suiker mengen om een licht gekleurd mengsel te bekomen.
De eieren er aan toevoegen, één per één.
De droge ingredienten in een andere kom mengen, rijspoeder inbegrepen.
Al roerend, afwisselend de helft van de zure room en de helft van het eerste mengsel inbrengen.
Even opkloppen om een glad mengsel te bekomen.

De bodem van een langwerpige bakvorm met vetvrij papier bekleden en het mengsel er in gieten.
In de op 190° C voorverwarmde oven plaatsen, gedurende 1 uur.


Suggestie:

De zure room cake liefst warm opdienen met wat boter of met uw favoriete jam.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Zure room cake

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 11 andere recepten voor gebak | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 790 maal op het scherm sinds 29 December 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google