1 liter melk
1/2 kopje suiker de sucre
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel zout
'); $ingredients2 = ('1 theelepel vanilleextract
1/8 tl geraspt sinas of citroenschil (optie)
4 lichtjes geklopte ei-gelen
'); $fichier = ('Roomtaart_Flan_Mexicaans_kopje_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Voor de kopjes:
Plaats de kandijnoten in de kopjes, een per kopje.
Plaats in de hete oven.
Draai de kopjes in alle richtingen terwijl de suiker smelt, tot dat de ganse binnenkant van het kopje bedekt is.
Voor de flan:
Melk, suiker, vanille, kaneel, zout en citroenschil mengen en op een laag pitje koken, steeds blijven mengen, totdat men flan bekomt.
Laten afkoelen. Wit en geel van de eieren mengen en aan de bereiding toevoegen. Degelijk mengen.
De crème in de kopjes overgieten en de kopjes in een grotere schotel met warm plaatsen.
In een voorverwarmde oven op 150°C bakken gedurende 1 uur.
Een mes in het midden van een kopje gedompeld moet er proper uit komen.
Laten afkoelen en meerdere uren i de koelkast plaatsen.

Opmerking:
Men mag de hoeveelheid suiker tot 3/4 kopjes opvoeren, indien men van suiker houdt!'); $suggestions = ('Fris opdienen.
Indien gewenst mag men, bij het opdienen, er enkele lepels Cognac of rhum aan toe voegen en flamberen...'); $keywords = ('Roomtaart,Flan,Mexicaans kopje,recept'); $comment = ('Een recept van Mexicaanse oorsprong. Het verschil ligt vooral in de presentatie.
Kandij kristallen zijn moeilijk te verkrijgen.
Gebruik een flinke theelepel kandijsuiker.
Maar een gemakkelijkere methode is kandijsiroop te gebruiken (zelf geprobeerd, maar niet altijd beschikbaar).'); $portions = ('6 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>