200 g gesuikerde taartedeeg
wat tarwebloem om het deeg te rollen
2 eieren
140 g griessuiker
'); $ingredients2 = ('140 g room
200 g melk
10 g boter
enkele druppels notenolie (facultatief)'); $fichier = ('Notentaart'); $ustensiles = (''); $recette = ('notentaartDe oven op 180C voorverwarmen.

Met behulp van een rol 200 g gesuikerde taartdeeg uitrollen om een dikte van ongeveer 2 mm. te bekomen. Een taartvorm voor vier man met losse bodem met boter insmeren, en het deeg erin plaatsen. Een tip: het deeg moet lekker koud zijn om bij het bakken niet ineen te storten, plaats dus de taartvorm een kwartier in de koelkast om ze harder te maken.

Plaats een aluminiumfolie over het deeg en leg er gewicht in om te vermijden dat het deeg bij het bakken naar omhoog komt: droge bonen of kiezels, enz. Het deeg 10 minuten op 180C laten bakken.

Ondertussen, het notenmengsel klaarmaken: 2 eieren met een opklopper met 140 g griessuiker mengen (het mengsel moet er bleek uitzien). Opeenvolgend 140 g room inbrengen, 200 ml melk en 100g fijngehakte noten.
Facultatief: eventueel een paar druppels notenolie toevoegen om de smaak te verstevigen.

Neem de taartenbodem uit de oven, haal gewicht en folie er af en garneer met het notenmengsel. Plaats onmiddellijk in de oven die op 180C bleef staan, en haal de thermostaat op 150C. Laat 20 30 minuten bakken. Op het einde van de baktijd moet het notenmengsel stevig zijn. Een tip: laat de taart 10 20 minuten koelen om ze gemakkelijk uit de vorm te nemen. '); $suggestions = ('Deze notentaart met een bolletje vanilleijs opdienen.'); $keywords = ('Noten,Notentaart,taart'); $comment = ('Een prettig dessert uit de Provence van Bru Wout...'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = ('Frankrijk'); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>