De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Boerentaart,Boerentaart met gekarameliseerde appelen,gekarameliseerde,appelen

Boerentaart met gekarameliseerde appelen

Bron: Georges Blanc op France 3
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: gebak , recept nagerechten desserts
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Boerentaart met gekarameliseerde appelen

Een fruitdessert van de chef Georges Blanc  

Ingrediënten:

 

5 appels Golden Delicious
200 g gezeefde tarwebloem
350 g fijne suiker
150 g vloeibare room
3 eieren
60 g boter
1 theelepel vloeibare vanille

 

Gereedschap:

Genoise taartvorm

Bereiding:

 

georges blanc boerentaart appelen5 appels Golden Delicious schillen, het klokhuis verweideren en in blokjes snijden.
Doe 60 g boter in een pan smelten, doe er de appelblokjes bij, af en toe eens doorroeren en zodra het vruchtvlees zacht wordt, met 100 g suiker bestrooien en 8 minuten laten karameliseren.
De appelblokjes laten uitlekken op een rooster.
De oven inschakelen en op 170C voorverwarmen.

In een kom 3 gehele eieren, 150 g room, 1 theelepel vloeibare vanille met 250 g suiker gedurende 2 minuten opkloppen.
Daarop 200 g tarwemeel geleidelijkaan inmengen. Men moet een effen deeg bekomen.
Een genoisevorm van 25 cm met boter insmeren. Het deeg er in gieten en de gekarameliseerde appelblokjes er regelmatig over verspreiden.
De taart gedurende 25 minuten in de oven plaatsen.


Suggestie:

De boerentaart met gekarameliseerde appelblokjes laten afkoelen en uit de vorm halen.
In kleine dessertborden opdienen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Boerentaart,Boerentaart met gekarameliseerde appelen,gekarameliseerde,appelen

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 11 andere recepten voor gebak | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2151 maal op het scherm sinds 31 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google