Belgourmet's blog
Te Gek!
Monday, 1 December, 2008, 13:19
Ja, niks te maken met gastronomie (of zo weinig), maar het is toch te gek! Lol!Ingrediënten:
Cucumber (komkommer)
Tuna (Tonijn)
Rice (rijst
Cheese (La vache qui rit)
Nori (seaweed sheets) (zeewier vellen)
Wasabi
Soy sauce

Prettige Sinterklaasfeesten![ reactie toevoegen ]   |  [ 0 trackbacks ] | permalink | ( 3 / 4108 )
Deze week krijgen jullie....
Monday, 17 November, 2008, 14:09
Deze week komt Serge Vieira aan de beurt. Het is geen grote eigenaar van de ene of andere restaurant, maar hij verkreeg de zeer begeerde "Bocuse d'Or", een prijs die de beste werkman in de Franse gastronomische wereld beloont.
Indien je nieuwsgierig bent krijg je hier een korte biographie van Serge Vieira
Tot wat later!

[ 1 reactie ] ( 114 keer bekeken )   |  [ 0 trackbacks ] | permalink | ( 3 / 4333 )
De wonderkeuken van Christophe Cussac
Friday, 14 November, 2008, 12:17
Christophe CussacRestaurant
Hôtel Métropole Monte-Carlo
Restaurant Joël Robuchon
4 avenue de la Madone
MC 98000 Monaco
Tel. : 00 377 93 15 15 10


Christophe Cussac, geboren in Parijs in 1955, begon in 1973 in de Hotelschool Jean Drouant, "zonder passie" te studeren, vóór de ontmoeting met Joël Robuchon. Hij regisseert zijn eerste secretariaat, en is het in Nikko dat hij eindelijk in de keuken begint te werken. Hij werkte samen met Joël Robuchon, zijn "meester", zijn "geestelijke vader", van 1977 tot 1982, in 3 restaurants in Parijs (Concorde Lafayette, Hotel Nikko, Jamin).
In 1984, na 1 jaar bij Troisgros in Roanne, ging hij terug naar de familiale onderneming, de "Abbaye Saint-Michel" in Tonnerre, die 1 Michelin ster had. Dit gebouw van de tiende eeuw, omgebouwd tot een hotel-restaurant door haar grootmoeder, wordt door zijn vader geleid. 3 jaar na zijn aankomst, geeft de Michelingids het een 2e ster. Dezelfde beloning kreeg hij 12 jaar later in "La Reserve de Beaulieu". Vandaag werkt hij in volledige harmonie met Joël Robuchon.
In 2007 geeft de Michelin-gids op een onverwachte manier en dus voor de derde keer een tweede ster aan het restaurant "Joël Robuchon" van "Hotel Metropole Monte-Carlo" in Monaco waarvan hij de leiding heeft.
Wij hebben hier dus beslist met een geniale keukenchef te maken.
Onlangs stelde hij een paar recepten voor op France 3 waarvan een vertaling op onderstaande link te zien is:

De recepten van Christophe Cussac

Dit zal u een ideetje geven van zijn kunst en... smakelijk eten![ reactie toevoegen ] ( 3 keer bekeken )   |  [ 0 trackbacks ] | permalink | ( 3 / 4402 )
Recepten van Georges Blanc
Tuesday, 28 October, 2008, 13:12
Georges BlancRestaurant
GEORGES BLANC
Place du marché
01540 VONNAS
TEL. +32 (0)4 74 50 90 90
Georges Blanc


Georges Blanc is zowel een grote keukenchef als een grote ondernemer van de firma: Georges Blanc. Erfnaar van een van de meest prestigieuze namen van de Franse gastronomie heeft Georges Blanc de traditionele gastronomie van zijn geboortestreek Bresse te Vonnas geactualiseerd en een nieuwe dynamiek ingebracht.
Kleinzoon van de welbekende "Mère Blanc" heeft hij de landelijke herberg tot een van de grootste tafels van de Franse gastronomie omgetoverd.
Steeds aandachtig aan de kwaliteit en de valorisatie van de gewestelijke producten: kikkers, rivierkreeftjes, maar vooral het pluimvee van de Bresse. Georges weet dit altijd voorop te stellen, naargelang het seizoen en zijn inspiratie.
Sedert hij in 1981 de derde ster in de Michelingids behaalt heeft, blijft Georges Blanc steeds verder streven, met dezelfde passie, voor alles wat lekkerbekken aangaat.

Hij heeft enkele recepten op France 3 voorgesteld waarvan ik hier de vertaling geef: Recepten van de chef Georges BlancSmakelijk, natuurlijk!


Belgourmet

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  [ 0 trackbacks ] | permalink | ( 3 / 4497 )
Anne Majourel
Wednesday, 22 October, 2008, 22:33
Anne MajourelAnne Majourel
Hotel - Restaurant
Les demeures du Ranquet *
Tornac
Anduze 30140
Tel : 04 66 77 51 63
www.Ranquet.com

Een paar jaar geleden ben ik met mijn vrouwtje in de Cévennes op vakantie getrokken. Och! Ja! Mijn hondje was er ook bij (een 70 cm grote Doberman).
Wel, in dit hotel werdt mijn huisdier zonder aarzelen aangenomen. Wij hebben daar twee hemelse weken doorgebracht: mooie en nette kamers, prachtige beboste omgeving, allerlei Provençaalse groentenmarkten in de omgeving en de bamboekwekerij van Anduze, en nog heel wat, maar vooral: leeeekker eten!
Uitgaande van alle natuurlijke producten die afkomstig zijn van natuurvriendelijk groentenkwekers uit de streek, maar ook de vruchten van haar eigen moestuin, bereid Anne uitstekende schoteltjes! Zo heeft zij één ster in de Michelin gids veroverd.
Zij is een adept van de slow-food en zelfs in haar tuin is zij actieve medewerker van de Kokopelli vereniging, die nadrukkelijk de traditionnele groententeelt beschermt.Na deze reuze vakantie heeft zij mij enkele recepten meegegeven voor het Internet, die ik deze week voor U vertaald heb.
Nieuwsgierig?
Een klikje en U bent meteen in het wonderland van de keukenchef Anne Majourel

Wel, tot ziens in de Cévennes?
Ondertussen is Anne omwege van problemen met gemeentelijke overheid met haar activiteiten gestopt. Zullen we haar ergens anders terugvinden?
Bijwerking van 30 oktober 2010. -Patrick

[ reactie toevoegen ] ( 2 keer bekeken )   |  [ 0 trackbacks ] | permalink | ( 3 / 4525 )

Volgende